My Profile    
Profile Avatar
TerraClean
*******
*******, ******* *******
*******
******* ******* *******

Mit jelent a részecskeszűrő regenerálása?

A részecskeszűrőket úgy tervezték, hogy visszatartsák a káros részecskéket, és időről időre regenerálják magukat. A jármű égési folyamata során keletkező korom a DPF kerámiájába kerül, majd leég, megakadályozva a DPF eltömődését és több korom visszatartását.

Ahhoz, hogy ezt a regenerációt végrehajthassa, a dízel részecskeszűrőnek magas hőmérsékletet kell elérnie.

Amikor a DPF eléri a részecskeszintet az alapértelmezett beállításon (körülbelül 40%), az ECU aktiválja a regenerációs folyamatot, amely löketenként akár nyolcszor több üzemanyagot tud befecskendezni, ami szükséges ahhoz, hogy a hőmérséklet körülbelül 500 °C-on maradjon.

Ennek eléréséhez kétféle regeneráció létezik : aktív regeneráció vagy passzív regeneráció, egyes motorok a kettő kombinációját használják. Amikor nem sikerül egyik típussal sem regenerálni, már csak a részecskeszűrő tisztítás segíthet.

Passzív részecskeszűrő regenerálás

A részecskeszűrő passzív regenerációja akkor megy végbe, ha hosszú ideig nagy sebességgel halad, és a kipufogórendszer nagyon magas hőmérsékletet ér el.

Ha egy ideig 110 km/h-val vagy nagyobb sebességgel halad, a kipufogócső eléggé felmelegszik ahhoz, hogy elégesse a részecskeszűrő által felfogott koromrészecskéket.
   
    
Inspired by Nina